Påsken 2009

Vi är ute i Hållnäs och "firar" påsk. Alla är jätteförkylda men vi försöker orka med lite skoj. Noa och Linus har varit ute idag på långfredagen och åkt lite motorcykel och 4-hjuling. Lite läskigt med cross åkandet tyckte Noa när hon provade den för första gången. Sedan var det full fart och fika på trappen i solen. I morse blev det äggfruktost så klart, påsk som det nu är.
Solen skiner och vi funderar på om vi ska grilla köttet ute idag istället för i ugnen. Barnen har börjat leka i "sandlådan" rättare sagt mormors gamla rabatt där det gräves och byggs för fullt.






5 Års kalas den 28 Mars

Den 28 mars hade Noa sitt 5 års kalas. En dag tidigare än ordinarie fördelsedag den 29 mars, men det gjorde inget.
Tårta med Kitty hade hon beställt och smörgåstårta blev det till middag. Barnen gillade verkligen Noas pressent fr. mormor och morfar som var en locktong. Till alla pressenter var det rosa liten dator, ritblock, kläder, pärlor, kritor. Så jag tror hon fick allt till slut som hon önskade sig. Blev en jättetrevlig dag. Med kompisarna först kl 11.30-13.30 och sedan kom tjocka släkten. Farmor låg hemma i feber.

Noas kitty tårta som hon själv beställt hos Skuttunge konditorn.


Gammelmorbror Leif hjälper till och visar hur man gör med datorn.

Vårkänslor

Idag har Noa och jag varit och plockat lite påsk ris i skogen och gjort rent bilarna. Noa har tränat på att cykla och det är verkligen jätte nära till att hon klarar det helt själv nu. Vurpade en gång men fick igång en testomgång till så då var allt lugnt igen. Lite magiska plåster så är allt glömt. Linus fick hjälp av Martin med att höja sadeln så då blev det lite lättare för honnom att cykla på BMXn igen. Full fart har det varit hela dagen. Blommorna börjar titta fram i rabatten med påskliljor och hyacinter. Böt till sommardäck igår på fiaten och idag på BMWn. Svårt för barnen att somna nu när det är ljusare på kvällarna. Nu har dom en veckas påsklov framför sig. Tidigare i veckan var Noa på 5-års kontroll och fick sin sista vaccination. 18, 9 kg och 109 cm lång var hon onsdags. Alltså 5 år och 3 dagar. Oj, vad tiden går. Hade 5 års kalas den 28 mars med kompisar och familj. Pressenterna bestod av 1 rosa 10" dator från oss alla i familjen och sedan var en locktong fr. mormor och morfar som blev en favorit bland alla tjejerna, ritblock, kritor, pärlset, barbiedocka med bebis till, kläder och pengar. Den 29 mars blev en återhämtningsdag med lite cross och 4-hjulnings åkning för barnen i Hållnäs.

RSS 2.0